• 1402/03/09 - 12:50
  • - تعداد بازدید: 505
  • - تعداد بازدیدکننده: 450
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
  • https://resv.hums.ac.ir/Z3e
سمپوزیوم دخانیات و سلامت برگزار شد

سمپوزیوم دخانیات و سلامت برگزار شد

در راستای پنجمین روز از هفته ملی بدون دخانیات (10 خرداد) با عنوان "نظام سلامت حامی ترک دخانیات"، سمپوزیوم دخانیات و سلامت با همکاری معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان و مرکز تحقیقات دخانیات و سلامت برگزار گردید.

طی این نشست دکتر سارا دادی پور، رئیس مرکز تحقیقات دخانیات و سلامت شعار امسال سازمان بهداشت جهانی را "ما به غذا نیاز داریم نه تنباکو" عنوان کرد و بر لزوم توجه بر ارتقا فرصت های تولید و بازاریابی محصولات جایگزین برای کشاورزان تنباکو و تشویق آنها به کشت محصولات پایدار و مغذیو همچنین بحران جهانی غذا تاکید کرد.

دکتر سارا دادی پور در ادامه گفت: دخانیات سالانه جان بیش از 8 میلیون نفر را می گیرد، بیش از 80 درصد از 1.3 میلیارد مصرف کننده دخانیات در جهان، در کشورهای با درآمد کم و متوسط جایی که بار بیماری و مرگ ناشی از دخانیات سنگین است زندگی می کنند . حدود 60 هزار مرگ سالیانه ناشی از مصرف دخانیات در کشور بر آورد شده است که اگر اقدام عاجلی صورت نگیرد این رقم به صورت چشمگیری افزایش می یابد.

در ادامه نشست دکتر علی حیرانی، رئیس دبیرخانه سیاستگذاری سلامت هرمزگان و عضو هیات علمی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان به بیان عوامل ترغیب کننده مصرف دخانیات، اهمیت کنترل دخانیات و تشریح قوانین و مقررات کنترل دخانیات پرداخت و در ادامه به منع تبلیغات دخانیات مخصوصا از سمت سلبریتی ها، درج آگهی های بهداشتی به صورت تاثیر گذار بر روی بسته بندی های سیگار و قلیان ......تاکید نمود.

دکتر احسان رمضانیان نیک فوق تخصص بیماری های ریه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان به تشریح عوارض استعمال سیگار بر بدن پرداخت ایشان استعمال سیگار را به عنوان یکی از مهمترین عوامل ایجاد سرطان ریه برشمرد و به عدم استعمال دخانیات در جوانان تاکید داشت چرا که عوارض نسبتا شدیدی نسبت به سایر گروه های جمعیتی دارند.

همچنین دکتر سید حمزه صدیق مدیر گروه روانپزشکی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان به بیان عوامل تسهیل کننده ترک سیگار پرداخت. ایشان حمایت اجتماعی را در ترک سیگار بسیار مهم برشمردند و 5 مرحله را جهت ترک سیگار ذکر نمودند که شامل: پیش تعمق/ تعمق /امادگی /عمل /حفظ و نگهداری است. همچنین متذکر شدند جهت ترک سیگار بسیار اهمیت دارد که بدانیم افراد در کدام مرحله قرار دارند تا با توجه به آن مرحله اقدامات مداخله ای لازم انجام گردد.

  • گروه خبری : اخبار مهم,آخرین اخبار
  • کد خبر : 3024
کلمات کلیدی
مدیر سایت
خبرنگار

مدیر سایت

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید